JUNIORITOIMINTA

PIKKUKIILA

Kiipeilykerho Kiila on aloittanut säännöllisen junioritoiminnan vuonna 2010. Runsaiden kyselyjen vuoksi kerho päätti aloittaa junnutoiminnan ja alkuun painotuksena olikin ohjaajien kouluttautuminen lasten ja nuorten kiipeilyn ohjaajiksi sekä köysitoiminnan ohjaajiksi. Tällä hetkellä kaikki harjoituksissa toimivat ohjaajat ovatkin saaneet koulutuksensa Suomen Kiipeilyliiton kursseilla.

Tavoitteena on tuottaa lapsille ja nuorille elämyksiä hienon lajin parissa toiminnan ollessa mahdollisimman sujuvaa ja turvallista. Kiilan junnut harjoittelevat sisäkaudella Brankkarilla ja Uttihallin sisäseinällä. Näissä molemmissa tilojen koon vuoksi, joudumme pitämään ryhmäkoot pieninä, jotta kaikki pääsevät harjoituksissa toteuttamaan tehokkaasti itse asiaa eli kiipeämään. Kesällä junnut pääsevät tutustumaan paikallisiin ulkokallioihin, joista käymme eniten Louhoksella ja Harjussa.

Junnut harjoittelevat kahdessa ryhmässä kiipeilijän omien tavoitteiden mukaisesti.
Alkeisryhmässä keskitymme kiipeilyn perustaitojen opettamiseen. Näissä harjoituksissa voi omalla tahdilla tutustua kiipeilyyn ja ottaa tuntumaa seinällä ylöspäin siirtymiseen. Alkeisryhmän jälkeen junnu osaa perustaidot liittyen sisäseinällä toimimiseen, kiipeämiseen yläköydellä ja köydellä varmistamiseen. 

Jatkoryhmässä ohjaaminen painottuu jo enemmän taitojen kehittämiseen, rutiinien oppimiseen ja uutena kiipeilyn muotona tulee alaköydellä kiipeäminen. Kiipeilyn saralla edetään löyhästi noudatellen kausisuunnitelmaa kuitenkin lapsen ja nuoren omien toiveiden toimiessa pohjana.

Tämänhetkiset sisäkiipeilykauden harjoitusajat:

torstaisin Brankkarilla klo 17.00-18.30
sunnuntaisin Uttihallilla klo 14.00-15.30Harjoitusajat näkyvät kerhon kalenterissa ja muutokset harjoituksiin tulevat sinne. Pyrimme pitämään kalenterin aina ajantasalla. Tiedotettavat asiat näkyvät kerhon etusivulla ja lisäksi tiedotamme vanhempia tekstiviestein puhelimeen tärkeimpiä asioita koskien. Seuratkaa kalenteria mahdollisimman hyvin.

Teemme kausittain tutustumisretkiä muille paikkakunnille ja olemme vierailleet mm. Lahden Yogarocksissa sekä Salmisaaren Kiipeilyareenalla. Kevät-/ kesäkausi päättyy Haukkakalliolla vietettävään junnuleiriin, jossa pääsemme pitkän viikonlopun merkeissä tutustumaan kalliokiipeilyyn ja retkiolosuhteisiin. Näitä leirejä olemme toteuttaneet yhteistyössä Kotkan Kiipeilyseuran kanssa. Lisäksi pidämme junnukisat vuosittain köysikiipeilyssä sekä boulderoinnissa ja näissä tapahtumissa jokainen pääsee mittaamaan omaa tasoaan kisatilanteessa.

Ohjaajilta saa tietoa lajin aloittamista koskien ja ryhmien tilanteesta. Kyselyjä voi laittaa myös kerhon sähköpostiin: kiipeilykerhokiila@gmail.com.