JUNIORITOIMINTA

PIKKUKIILA

Kiipeilykerho Kiila on aloittanut säännöllisen junioritoiminnan vuonna 2010. Runsaiden kyselyjen vuoksi kerho päätti aloittaa junnutoiminnan ja alkuun painotuksena olikin ohjaajien kouluttautuminen lasten ja nuorten kiipeilyn ohjaajiksi sekä köysitoiminnan ohjaajiksi. 

Tavoitteena on tuottaa lapsille ja nuorille elämyksiä hienon lajin parissa toiminnan ollessa mahdollisimman sujuvaa ja turvallista. Kiilan junnut harjoittelevat sisäkaudella Brankkarilla ja Uttihallin sisäseinällä. Kesällä junnut pääsevät tutustumaan paikallisiin ulkokallioihin, joista käymme eniten Louhoksella ja Harjussa.

Junnut harjoittelevat omien tavoitteiden mukaisesti.
Ryhmässä keskitymme kiipeilyn perustaitojen opettamiseen. Harjoituksissa voi omalla tahdilla tutustua kiipeilyyn ja ottaa tuntumaa seinällä ylöspäin siirtymiseen. Perustaitoja ovat sisäseinällä toimiminen, kiipeäminen yläköydellä ja köydellä varmistaminen. 

Kun perustaidot ovat hallussa, keskitymme taitojen kehittämiseen, rutiinien oppimiseen ja uutena kiipeilyn muotona alaköydellä kiipeämiseen. Kiipeilyn saralla edetään löyhästi noudatellen kausisuunnitelmaa kuitenkin lapsen ja nuoren omien toiveiden toimiessa pohjana.

Tämänhetkiset sisäkiipeilykauden harjoitusajat:

torstaisin Brankkarilla 

alkeisryhmä 17-18:00

Jatkoryhmä 18-19:30

sunnuntaisin Uttihallilla 10-11:30

junioriryhmien yhteisharjoitukset


Harjoitusajat näkyvät Nimenhuuto -sovelluksessa ja muutokset harjoituksiin tulevat sinne. Pyrimme pitämään tiedot aina ajantasalla. Tiedotettavat asiat näkyvät kerhon etusivulla ja lisäksi tiedotamme vanhempia WhatsAppin välityksellä tärkeimpiä asioita koskien. Seuratkaa Nimenhuutoa mahdollisimman hyvin!

Teemme kausittain myös tutustumisretkiä muille paikkakunnille ja olemme vierailleet mm. Lahden Yogarocksissa sekä Salmisaaren Kiipeilyareenalla. Kevät-/kesäkausi päättyy Haukkakalliolla vietettävään junnuleiriin, jossa pääsemme pitkän viikonlopun merkeissä tutustumaan kalliokiipeilyyn ja retkiolosuhteisiin. Näitä leirejä olemme toteuttaneet yhteistyössä Kotkan Kiipeilyseuran kanssa. Lisäksi pidämme leikkimieliset junnukisat vuosittain boulderoinnissa - näissä tapahtumissa jokainen pääsee mittaamaan omaa tasoaan kisatilanteessa.

Ohjaajilta saa tietoa lajin aloittamista koskien ja ryhmien tilanteesta. Kyselyjä voi laittaa myös kerhon sähköpostiin: kiipeilykerhokiila@gmail.com.